zo houd je afvallen leuk
Lifestyle

Zo houd je afvallen leuk!

Iedereen bereikt tijdens het afvallen wel eens het punt waarop ze het even minder vinden. Dat is logisch, want juist afvallen is geen appeltje-eitje. Daarom is het van belang dat je doorzettingsvermogen hebt en weet waar je het voor doet. Daarnaast zijn er bepaalde dingen die je kunt doen om het afvallen leuker te maken. Op die manier houdt je het langer vol. In deze blog lees je hoe je het afvallen leuk kunt houden!

Afvallen leuk houden

Gewichtsverlies gaat gepaard met hard werk. Daarom is het belangrijk dat je het ook leuk weet te houden. Daarvoor kun je het volgende doen:

  • Varieer in je eetpatroon
  • Beloon jezelf
  • Vermijd een crashdieet
  • Samen afvallen

Varieer in je eetpatroon

Door te variëren in wat je eet, kun je afvallen op een langere termijn volhouden. Tijdens het afvallen heb je al een calorietekort. Om dan alleen maar hetzelfde te eten, wordt op een gegeven moment nogal saai. Dit kan een mogelijke factor zijn voor het verliezen van motivatie. Hierdoor is het van belang dat je gevarieerd eet.

Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is het proberen van nieuwe recepten. Zo ontdek je misschien iets waarvan je nooit wist dat je het zo lekker zou vinden! Een andere mogelijkheid is het kiezen van sportvoeding. Dit zijn bepaalde voeding en sportsupplementen die in dit geval het afvallen ondersteunen. Voorbeelden van voeding is koolhydraatarm eten en groenten. Voorbeelden van sportsupplementen zijn L-Carnitine en cafeïne tabletten.

Beloon jezelf

Het werkt motiverend om jezelf bij een mijlpaal te belonen. Dit kan bijvoorbeeld een lekker etentje, je favoriete hap of een leuk product voor jezelf zijn. Op deze manier kun je hiernaar toe werken en voelt het beter wanneer je een mijlpaal bereikt. Denk eraan, door je te richten op de lange termijn, zul je gezonder afvallen en houd je het ook leuker.

Vermijd een crashdieet

Op de lange termijn afvallen is de beste keuze, zoals hierboven al is uitgelegd. Dit is dus het tegenovergestelde van een crashdieet: in een zo kort mogelijke periode zoveel mogelijk gewichtsverlies realiseren. Een crashdieet is ongezond voor je lichaam en zorgt ervoor dat je weinig energie hebt. Dit is natuurlijk niet leuk. Bovendien is de kans groter dat je je verloren kilo’s weer terugkrijgt. Door deze redenen is het verstandig een crashdieet te vermijden!

Samen afvallen

Je hoeft niet alleen af te vallen. Ken je iemand anders die ook aan het afvallen is? Doe dat dan samen! Zo kun je samen bespreken hoe het gaat en elkaar gemotiveerd houden. Op deze manier houd je het afvallen langer vol en houd je het ook nog eens leuk!