verschil tussen foodbag ekomenu
Voeding

Wat is het verschil tussen Foodbag en Ekomenu?

Door mijn maaltijdboxen fetisch heb ik ze bijna allemaal wel een of meerdere keren besteld. Mijn ervaringen deel ik veelal via websites zoals deze, maar ook op andere foodblogs en fora waar veel over voeding gesproken wordt. Omdat ik regelmatig vragen krijg over de verschillen tussen specifieke boxen schrijf ik daar ook vaak over. Vandaag gaan we kijken naar wat het verschil is tussen Foodbag en Ekomenu.

De overeenkomsten tussen deze maaltijdboxen.

Om dit blog overzichtelijk te houden is het misschien slim om eerst te kijken naar wat ze gemeen hebben. Beide zijn overduidelijk maaltijdbox aanbieders die in België actief zijn. Ze hebben allebei meerdere pakketten waar je uit kan kiezen met elke week weer nieuwe gerechten op het menu.

Gezonde leefstijl, kwaliteit en prijs.

Zowel Ekomenu als Foodbag richten zich op een gezondere eet en leefstijl door het aanbieden van evenwichtige menu’s met gevarieerde gerechten. Ook de prijsklasse en kwaliteit is nagenoeg hetzelfde. Maar wat is dan het verschil en wat is er anders een deze twee maaltijdboxen.

Ekomenu richt zich op doelgroepen met speciale wensen.

De grootste verschillen vindt je in twee elementen. Ten eerste de menu’s en gerechten. Bij Ekomenu schenken ze veel aandacht aan kleine doelgroepen met speciale wensen, zoals mensen met een dieet en of allergieën. Maar ook de zwangere vrouwen en topsporters worden niet vergeten bij Ekomenu.

Foodbag inspireert met lekker eten.

Bij Foodbag letten ze meer op het lekkere eten met inspirerende gerechten. De Sana methode voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. En makkelijke snelle gerechten voor het hele gezin. Daarnaast zijn de wekelijkse menu’s bij beide anders.

Ekomenu is 100% biologisch.

Daarnaast is er nog een ander groot verschil en dat is dat Ekomenu 100% biologisch is, wat betekent dat ze alleen maar biologische producten in hun menu’s en gerechten gebruiken. Dit is bij Foodbag niet het geval, maar daardoor niet minder lekker. 

Jij bepaalt welke je kiest.

Met bovenstaande hoop ik je wat meer inzicht te hebben gegeven in Ekomenu en Foodbag. Beide zijn de wat kleinere maaltijdbox aanbieders op de markt en concurrenten van elkaar in Belgie waar HelloFresh en Marley Spoon nog altijd het grootst zijn. Wil je 100% biologisch eten, dan is de keuze makkelijk en kies je voor Ekomenu. Vind je biologische voeding minder belangrijk maar wil je makkelijk koken voor het gezin, dan kies je quick en easy van Foodbag. Bij beide zijn de gerechten elke week weer om over naar huis te schrijven, alhoewel er bij Ekomenu meer nadruk wordt gelegd op hele gezonde gerechten, En bij Foodbag weer meer nadruk op gezond maar vooral ook lekker.