Beauty

Waarom tandenbleken?

Tandenbleken is tegenwoordig hartstikke populair. Als je witte tanden hebt, is dit voor velen een teken dat je een goede mondhygiëne hebt. Toch hebben veel mensen niet de witte tanden die ze graag zouden willen. Als je rookt of veel koffie drinkt, zullen je tanden nooit extreem wit worden. Bovendien is het ook genetisch bepaald hoe wit je tanden worden. Als jouw tanden niet zo wit als gewenst zijn, is tandenbleken een uitstekende oplossing. Zo hoef jij niet langer onzeker te zijn over de kleur van je tanden. Het tandenbleken is een vrij eenvoudig proces. Binnen enkele behandelingen heb jij weer een mooie stralende glimlach. Ben jij benieuwd hoe het tandenbleken werkt en of het iets voor jou is? Lees dan verder!

Hoe werkt het bleken van de tanden?

Als je dranken met kleurstof drinkt, rookt en eet, ontstaat er een laag aan de buitenkant van je glazuur. Deze laag is verantwoordelijk voor de gelige kleur op je tanden. Als je voor tandenbleken kiest, wordt deze laag verwijderd. Hierdoor krijgen je tanden weer de kleur die jouw tanden oorspronkelijk zijn. Het verwijderen van deze laag gebeurt door middel van een bleeklamp en bleekgel. Er zijn meerdere sessies nodig om een optimaal resultaat te behalen. Je tanden blijven na het bleken niet permanent wit, alhoewel veel klinieken je dit wel willen beloven. Het bleken van de tanden is dus iets dat je bij moet laten houden. 

Hoe lang blijf je de resultaten van tandenbleken zien?

De resultaten van het tandenbleken blijven vrij lang aanhouden, maar het is wel belangrijk dat je je tanden ook bij laat houden. Hoe lang jouw tanden nu echt wit blijven is niet eenvoudig te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van allerlei verschillende factoren. Zo zal iemand die rookt over het algemeen sneller weer gelige tanden hebben dan iemand die niet rookt. Een goede kliniek kan jou adviseren over hoe jij je tanden zo lang mogelijk wit houdt. Bovendien hebben de meeste klinieken ook middelen waarmee je de tanden langer wit kunt houden. Het is zeker aan te raden om hier gebruik van te maken, zodat je langer van je mooie witte tanden kunt blijven genieten.

Wat kost het tanden bleken?

De kosten die je voor het tandenbleken betaalt, kunnen enorm variëren. Iedere tandenbleker heeft weer een ander kostenplaatje. Het is verstandig om goed na te gaan waar jij je tanden het beste kunt laten bleken. Ga hierbij niet alleen op de prijs af, maar ook op de kwaliteit van de behandeling. Uiteindelijk draait het namelijk om de lach die je er aan overhoudt. 

Tandenbleken kan een goed idee zijn. Als jij graag net zo een mooie lach wilt hebben als de bekendheden op televisie, is dit zeker mogelijk. Het is zeker aan te raden om een afspraak bij een kliniek te maken. Zo krijg je namelijk een goed beeld van hoe het tandenbleken precies werkt.