Een matrasbeschermer zorgt voor een langere levensduur van je matras
Uncategorized

Waarom heb je een matrasbeschermer nodig?

Je zal ze ongetwijfeld al tegen zijn gekomen in beddenwinkels, supermarkten en online als je op zoek bent naar bed textiel. Matrasbeschermers. Je vindt ze in alle soorten. Van eenvoudige matrasbeschermers tot matrasbeschermers voor bedplassers. Deze laatste is eigenlijk een soort molton. In dit artikel leggen we je uit wat het nut van een matrasbeschermer is. En wat het verschil tussen een molton en een echte matrasbeschermer is. Zo weet je alles over deze producten en weet je precies wat je nodig hebt.

Een matrasbeschermer … beschermt je matras

‘Duh!’ denk je nu vast. Maar dat is precies wat een matrasbeschermer doet. Je wil niet dat je spiksplinternieuwe matras al na enkele nachtjes slapen er versleten uitziet. Een matrasbeschermer beschermt je matras op verschillende manieren:

  • Tegen wrijving
  • Tegen vocht
  • Tegen de inwerking van condens

Er bestaan ook matrasbeschermers die een antislipmat hebben. Dat is wel handig, omdat je niet wil dat je matras van het bed schuift tijdens het opmaken van het bed, bij het in- of uitstappen of tijdens andere bezigheden … 😉

Een matrasbeschermer zorgt voor een langere levensduur van je matras

Een goede matras is niet bepaald goedkoop … Je wil hier dus zo lang mogelijk van genieten. Een matras vinden waar je lekker op ligt, vind je niet op één, twee drie. Dus als je die gevonden hebt, wil je er liefst zo lang mogelijk op slapen en ervan genieten. Een matrasbeschermer helpt je daarbij. Doordat je matrasbeschermer je matras op verschillende manieren beschermt (zie hierboven), zal het de levensduur van je matras met enkele jaren verhogen.

Een molton en een matrasbeschermer zijn niet hetzelfde!

Soms noemen mensen moltons ook matrasbeschermers, maar er is weldegelijk een verschil tussen beide producten. Waar zit dat verschil nu juist? Beide producten willen je matras beschermen, maar op een andere manier. Een molton biedt een beschermlaag boven op je matras. Het voorkomt dat vocht, denk aan zweet maar ook ander lichaamsvocht. Bovendien houdt een molton ook warmte vast, waardoor je een warmer gevoel in je bed hebt.

Een matrasbeschermer is een beschermlaag onder je matras. Je legt het dus tussen je matras en de lattenbodem. Hierdoor voorkomt een matrasbeschermer dat je matras slijt.