Vegan eiwitpoeder
Sport,  Voeding

Waar let je op bij het kopen van vegan eiwitpoeder?

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten eiwitpoeder te krijgen, zo ook vegan eiwitpoeder. Zoals de naam het al zegt is dit gemaakt van verschillende plantaardige bronnen. Vaak is vegan proteïne wel een stukje duurder dan de normale emmers en zakken met eiwitpoeder. Waarom zou je hier extra voor willen betalen en waar let je dan op tijdens je zoektocht? Wij vertellen je graag wat meer!

Waarom vegan eiwitpoeder?

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor vegan eiwitpoeder. Ten eerste omdat het dierenleed tegen gaat. Normaal eiwitpoeder wordt namelijk gemaakt van zuivel producten er hier gaat veel dierenleed achter schuil. Ook is het een stuk beter voor het milieu, er wordt namelijk minder water en een stuk minder land gebruikt voor de productie ervan. De totale C02 uitstoot is hierdoor een stuk lager. Daarnaast kan gezondheid een reden zijn, sommige mensen kunnen bijvoorbeeld slecht tegen zuivel producten en kunnen daarom beter kiezen voor plantaardige voeding.

Aminozuren

Aminozuren zijn ontzettend belangrijk voor ons lichaam. We kunnen alleen niet alle aminozuren die wij nodig hebben zelf aanmaken. Dit moeten wij uit onze voeding halen. Vegan eiwitpoeder is hier perfect voor, deze zijn namelijk vaak verrijkt met de nodige aminozuren. Kijk dit altijd goed na bij de beschrijving van het product. Let hierbij niet alleen op de verschillende soorten, maar ook op de hoeveelheid ervan.

Kies voor kwaliteit

Wanneer je kiest voor vegan eiwitpoeder wil je natuurlijk een product dat kwalitatief goed en gezond is. Ga dus niet voor het eerste product dat je tegenkomt, maar kies een goed merk. Er zit namelijk een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende producten. Fitshe is een voorbeeld van een goed merk.

Toevoegingen

Eiwitpoeder heeft altijd een smaakje, anders is het niet lekker. Er worden dus altijd stoffen aan het eiwitpoeder toegevoegd. Het is alleen wel belangrijk om goed na te kijken wat er allemaal wordt toegevoegd aan het product. Je wilt namelijk niet allerlei ongezonde smaak en zoetstoffen in je shake. Lees daarom altijd de beschrijving om te zien wat er allemaal in het product zit. Kies eventueel voor eiwitpoeder dat zo natuurlijk mogelijk is en voeg er zelf fruit aan toe.