trim schaamhaar fris schoon gevoel
Beauty

Trim je schaamhaar voor een fris en schoon gevoel

Tegenwoordig is het allang geen geheim meer dat mannen hun schaamstreek tot in de puntjes verzorgen. Waar vroeger in de jaren ’70 bijna iedereen met een volle bos haar tussen de benen liep, is het naarmate de jaren heel gewoon geworden om je onderkant te trimmen of helemaal kaal te scheren. Het is niet alleen hygiënischer, maar ook je eventuele partner doe je er een groot plezier mee. Toch zijn er wat richtlijnen over hoe je je schaamhaar het beste kunt trimmen, zodat huidirritatie voorkomen kan worden.

Gebruik een goede schaamhaar trimmer

Ballen zijn de kroonjuwelen van een man, zoek daarom ook zorgvuldig de schaamhaar trimmerdie bij je past. Een goede voorbereiding voordat je gaat knippen, scheren en/of trimmen is belangrijk. Is het de eerste keer dat je gaat trimmen en zijn de haren te lang? Knip deze dan eerst met een klein schaartje af, door de haartjes iets omhoog te houden. Maak je schaamstreek met een warme washand, douche of bad schoon. Dode huidcellen kun je hierdoor verwijderen en je huid staat open, waardoor je daarna met een elektrische trimmer, je schaamhaar tot een halve centimeter of korter makkelijk kunt trimmen. Trim niet de eerste keer meteen alles weg, je huid moet wennen aan zijn nieuwe look en daardoor kun je irritaties of jeuk krijgen. Doe het ook niet iedere dag, houd het op een of twee keer per week, voor een verzorgde resultaat. Na het trimmen bescherm je ballen dan met een zachte, neutrale verzorgingsproduct, bijvoorbeeld een alcoholvrije balsem. De schaamhaar trimmer kan natuurlijk ook gebruikt worden voor oksels, benen en billen.

Voordelen van schaamhaar trimmen

Met een verzorgde schaamstreek zijn de voordelen groot. Bacteriën en nare geurtjes krijgen minder kans om zich te verspreiden, doordat het hygiënischer is. Je doet je partner er een groot plezier mee en daarmee jezelf ook. Niet alleen is je penis beter te zien, hij kan ook wat groter lijken. Je krijgt beneden minder last van jeuk en haarirritaties, hebt minder snelle haargroei en bent af van zweetplekken of vochtplek problemen. 

Trimmen is maatwerk

Trimmen is maatwerk en vereist al je persoonlijke aandacht. De schaamhaartrimmer is speciaal ontworpen voor veilig gebruik en is 100% waterdicht, waardoor je onder de douche kunt trimmen. Het trimmen van de schaamstreek is pijnloos, efficiënt en een trim apparaat heeft tegenwoordig een krachtige motor. Doordat ze draadloos zijn, zijn ze ook makkelijk om mee te nemen.