Tips rimpels voorkomen
Beauty

Tips om rimpels te voorkomen

Rimpels horen nu eenmaal bij het ouder worden. Toch hebben de meeste mensen ze liever niet. Als je eenmaal rimpels hebt dan is het echter lastig om er weer vanaf te komen. Dure crèmes helpen meestal maar een klein beetje en botox of injectables zijn vaak maar tijdelijke en vooral ook kostbare oplossingen. Daarom is het beter om rimpels te voorkomen. Hoe je dat doet? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij!

Bescherm je tegen de zon

Een van de grootste boosdoeners dat je rimpels krijgt is de zon! Naast je mooie kleurtje zorgt de zon er namelijk ook voor dat je huid sneller verouderd en je dus meer rimpels krijgt. Dit kun je tegengaan door je gezicht (en de rest van je lichaam) te beschermen met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Gebruik niet alleen een zonnebrandcrème als je in de zon gaat, maar draag ook altijd een dagcrème met een beschermingsfactor. Op deze manier ben je altijd goed tegen de zon beschermd.

Stop met roken

Waarschijnlijk weet je wel dat roken allerlei gezondheidsrisico’s met zich meebrengt; het is onder andere slecht voor je longen en slecht voor je hart. Maar wist je dat je van roken ook rimpels krijgt? Dit komt omdat roken zorgt voor vernauwde bloedvaatjes en cellen die collageen en elastine afbreken. Als je stopt met roken zorg je ervoor dat de aanmaak van nieuwe rimpels vertraagd wordt. Moeite met stoppen met roken? Kies dan voor de e-sigaret omdat deze minder schadelijke stoffen bevat dan gewone sigaretten.

Drink voldoende water

Water helpt je met het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam. Bovendien vergroot het de vochtbalans en daarmee ook de elasticiteit van je huid. Drink daarom voldoende water. Als maatstaf kun je aannemen om tussen de 6 en 8 glazen water per dag te drinken.

Gebruik een anti-rimpelcrème

Dagelijks een goede dagcrème voor je gezicht gebruiken is niet alleen belangrijk om je gezicht te beschermen voor de zon, het helpt je ook om de huid van je gezicht te voeden. Kies voor een anti-rimpelcrème. Deze bevat zowel antioxidanten als Q10 enzymen welke veroudering tegen gaan.

Scrub je huid wekelijks

Door je huid wekelijks een goede scrubbeurt te geven, verwijder je dode huidcellen. Op die manier geef je je huid niet alleen een frisse glans, het zorgt er ook voor dat crèmes beter opgenomen kunnen worden en dat je huid zichzelf beter kan herstellen.