Afvallen buik
Lifestyle

3 simpele tips om af te vallen bij je buik

In dit artikel gaan we het hebben over buikspieren. Of nouja, hoe je die tevoorschijn kunt laten komen door af te vallen (buikvet). Veel mensen willen plaatselijk afvallen rondom de buik en heupen. Met deze drie simpele tips en een goede sportschool kun jij dit sneller voor elkaar krijgen:

1. Drink voor elke maaltijd een halve liter water

Wanneer ons lichaam niet genoeg vocht krijgt dan raakt je lichaam minder snel verzadigd tijdens het eten. Je lichaam herkent niet goed wanneer het genoeg eten binnen heeft gekregen. Water is heel belangrijk voor je lichaam om goed/beter te kunnen functioneren. Met deze simpele tip voorkom je dus tijdens de lekkere maaltijd te veel te eten. Je kunt gewoon water uit de kraan drinken. Veel studies hebben zelfs bewezen dat dit beter voor je is dan bronwater. Dit komt door de hoeveelheid mineralen die ons kraanwater rijk is.

2. Druk 15 keer op voor het slapen gaan

Afvallen bij je buik zal niet gebeuren wanneer je alleen je buikspieren traint. Het is belangrijk om wat meer spieren te kweken. Het is algemeen bekend dat spieren eiwitten nodig hebben om te groeien, maar je spieren hebben ook verschillende soorten vetten nodig uit je lichaam om goed te kunnen functioneren. Wanneer je alleen al een kilo meer spieren hebt dan verbrand je 100 kilocalorieën extra per dag! Als je een uur voor het slapen gaan 15 keer opdrukt dan zullen je spieren ongetwijfeld sterker worden. Met opdrukken train je namelijk je hele bovenlichaam.

Als je push-ups doet dan train je in 1 oefening je borst, schouders, armen, onderrug en buikspieren. Even voor de vrouwen onder ons. Veel vrouwen denken vaak dat ze er met 1 krachttraining er uit kunnen gaan zien als Martina Navratilova. Dit zal namelijk niet gebeuren. 15 keer opdrukken zal je je alleen maar vrouwelijk laten voelen. Je borsten zullen namelijk ronder en voller worden. Om de oefening op de juiste manier uit te voeren zet je je handen niet verder dan schouderbreedte uit elkaar. Kijk niet naar beneden, maar naar voren. Focus je op een specifieke plek wanneer je naar voren kijkt, bijv een plekje op de muur en gaan met die banaan.

3. Slaap ten minste 7 uur per nacht

62% van alle mensen slaapt minder dan 7 uur per nacht. Dit is absoluut niet goed voor onze gezondheid. Veel mensen denken dat hun dagelijkse functioneren hier niet door wordt beïnvloed, maar niemand van ons is Superman (of Superwoman). Wij zijn allemaal mensen en hebben allemaal voldoende nachtrust nodig. De reden dat ik dit aankaart is, omdat wanneer je minder dan 7 uur nachtrust krijgt, je een verhoogde cortisolspiegel zal hebben. Een verhoogde cortisolspiegel leidt tot extra buikvet.