Behind the circle
Fashion

Nieuw online fashion platform

Behind the Circle is een nieuw online platform speciaal opgericht voor startende en kleinere fashion designers in Europa. Voor fashion designers is het steeds lastiger om een plekje in de markt te kunnen bemachtigen door de sterke groei van bestaande merken. Deze hebben in een lange periode veel naamsbekendheid opgebouwd en een goed netwerk met hun klanten. Daardoor is het als beginnende fashion designer steeds lastiger om jouw merk en ontwerpen aan klanten te laten zien.

Naast dat het lastiger wordt om je collectie aan potentiële klanten te laten zien is het daardoor ook steeds lastiger om verkopen te generen. Hiervoor is Behind the Circle opgericht om startende fashion designers een platform te bieden waar ze hun collecties kunnen showen en verkopen.

Als fashion designer kan je je aanmelden zodat je op Behind the Circle je collectie kan shoppen en verkopen. Een merk wordt alleen toegelaten als het voldoet aan de eisen op gebied van kwaliteit en duurzaamheid. De missie is om een plek te creëren waar nieuwe en kleine ontwerpers worden geholpen om hun merk in heel Europa te laten zien.

Oprichting

Het platform is opgericht door Martijn en Anne in 2020. Anne heeft jaren als ontwerper gewerkt, maar bleef tegen een aantal terugkerende problemen oplopen bij de verkoop van haar ontwerpen.

Als startende ontwerpen ben je een te groot risico voor grote boetieks zowel in het midden als in het hoge segment waardoor ze jouw collectie niet durven in te kopen. Daarnaast is het vaak wel mogelijk om in kleinere buurtwinkels je collectie te verkopen. Alleen zei worstelen met het veranderende modeklimaat waardoor het niet rendabel is. Kleinere buurtwinkels kunnen niet concurreren met de ketens en de snel groeiende online verkoop.

Martijn heeft een achtergrond in online marketing en zag samen met Anne in dat het belangrijk was om startende fashion designers een platform te bieden online waar ze hun collecties kunnen laten zien en direct ook kunnen verkopen. Door de expertise van Anne en Martijn hebben ze samen hun krachten gebundeld en zo is hieruit Behind the Circle ontstaan.