Kinderkleding kopen voor dummies
Fashion

Kinderkleding kopen voor dummies

Kinderkleding is een enorm leuk cadeau om te geven. Naast speelgoed vinden kinderen het heel leuk om nieuwe kinderkleding te krijgen. Wanneer je zelf geen kinderen hebt kan het echter best moeilijk zijn om kinderkleding te kopen, want hoe werken de maten nou precies? En welke merken zijn een beetje leuk? Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je kinderkleding aanschaft. Om deze reden heb ik de basistips als het gaat om kinderkleding op een rijtje gezet.

De maten

Het schatten van de juiste kindermaten is een enorme klus. Sommige bedrijven geven een indicatie aan de hand van leeftijd. Echter is de leeftijd van een kind geen goede indicatie voor het kopen van kinderkleding, aangezien alle kinderen in een ander tempo groeien. Met deze reden adviseer ik om naar de lengte van een kind te kijken. Je kent de maten 110, 158 en 170 vast wel. Deze maten staan eigenlijk gelijk aan de lengte in centimeters van het kind. Als het kind 130 cm is, raad ik wel aan om maatje 134 te kiezen in plaats van maatje 128.

Leuke merken

Het is ook lastig om leuke kinderkledingmerken te vinden. Er zijn veel verschillende kinderkledingmerken zoals Name It, Z8 en Vingino. De laatstgenoemde is mijn persoonlijke favoriet. Vingino is een kledingmerk met een enorm aanbod aan kinderkleding. Naast dat het merk prima te betalen is, ziet het er ook nog eens enorm leuk uit, maar voor veel kinderen nog belangrijker: het zit enorm lekker!

Comfort is het belangrijkst

Je wilt natuurlijk zelf graag kleding kopen dat er leuk uitziet. Niks is leuker dan een kind die er stijlvol bijloopt. Echter is dit voor kinderen natuurlijk niet het belangrijkst. Ze geven er weinig om hoe ze eruitzien. Het draait de kinderen er vooral om dat de kleren comfortabel zitten. Ze willen in de kleding de mogelijkheid hebben om te spelen en rond te rennen.

Kijk online

Natuurlijk is het leuk om de stad in te gaan om kleding te kopen, maar online shoppen kan veel voordelen hebben. Zo is het aanbod vaak een stuk groter online en zijn er exclusieve sales.