Voordelen van indoor skaten
Sport

Indoor skaten is een sport

Indoor skaten wordt steeds populairder. Skaten is altijd al een vrijetijdsbeweging geweest die al jaren onder de jeugd een favoriet is geweest. Indoor skaten wordt tegenwoordig ook steeds populairder. Het voordeel van een indoor skatebaan is dat het niet uit maakt wat de weersomstandigheden zijn dat je altijd je sport of hobby kan beoefenen. Er worden steeds meer indoor skateparken gebouwd waar je de sport kan beoefenen.

Maar waarom wil je nu eigenlijk gaan skaten? Wanneer je fit en gezond wilt worden of eventueel wilt afvallen denken bijna alle mensen aan de sportschool, hardlopen, zwemmen of fietsen. Er wordt dus eigenlijk vrij weinig aan skaten gedacht. Terwijl skaten leuk is om te doen en zeer geschikt is als sport om af te vallen en fit te worden en te blijven. Hieronder een paar voordelen van skaten op een rijtje.

 

Calorieën verbranden

Bijna iedereen weet wel dat als je wilt afvallen dat je meer calorieën zal moeten verbranden dan de calorieën die je binnenkrijgt. Dit kan je doen door middel va meer te bewegen. Skaten is een cardio training waarbij je hart sneller zal moeten werken. Wanneer je regelmatig gaat skaten en daarbij op je eten let zal je al snel resultaat zien. Bij skaten verbrand je zo’n 600 calorieën per uur.

 

Spieren creëren

Niet alleen zal je door het skaten gewicht verliezen, maar zal je ook wanneer je regelmatig skate ook meer spier definitie gaan zien. Skaten zorgt ervoor dat gedeeltes zoals buikspieren, bilspieren en beenspieren worden getraind.

 

Balans verbeteren

Mensen kunnen van nature een goed balansgevoel hebben, maar voor veel mensen is dit niet vanzelfsprekend. Voor skaten heb je balans nodig en door regelmatig te skaten zal je merken dat je balansgevoel verbeterd. Om je balans te houden gebruik je natuurlijk onder andere de spieren van je buik en onderrug. Dit zorgt naast de balans ook voor een goede houding waar je in je dagelijkse bezigheden ook profijt van zult hebben.

Zo zie je maar dat een sport waar je het eigenlijk niet van had verwacht dat deze ook vele voordelen kan hebben. Je kan het natuurlijk altijd eens uitproberen en het voordeel is mocht je het skaten op skeelers toch niet echt wat voor jou vinden kan je het ook nog op een skateboard proberen. Opties genoeg dus!