Tens apparaat tegen de pijn
Lifestyle

Een TENS apparaat kopen

Misschien heb je al wel eens gehoord over TENS, maar weet je er verder weinig over. Jammer genoeg is TENS nog niet bij iedereen bekend, want het kan voor vele mensen een oplossing bieden tegen de pijn die ze ervaren in hun leven. Ook kan het helpen bij sporters, in geval ze hun spieren willen opbouwen, of gewoon tegen spierpijn na het sporten.

Wat is een TENS apparaat?

Het is natuurlijk leuk om te weten dat TENS in veel situaties een oplossing kan bieden, maar waarschijnlijk wil je eerst weten wat zo een toestel juist is en doet. TENS is een toestel die de pijn kan bestrijden. Het kan helaas geen oplossing bieden tegen de oorzaak ervan, maar het kan wel de pijn wegnemen of sterk onderdrukken. Mensen met chronische pijnen gebruiken dit toestel dagelijks onder hun kleding. Er is niemand die dit opmerkt en ze zijn van hun pijn verlost.

Bij welk soort pijn kan TENS een oplossing bieden?

Als jij iemand bent die zelf vervelende pijnen ervaart, wil je wel weten of het toestel geschikt is voor jou alvorens je het koopt. De pijnen die TENS kan bestrijden zijn zo uiteenlopend, dat het waarschijnlijk wel geschikt is voor de soort pijn die jij ervaart. Enkele voorbeelden van pijnen waarvoor het gebruikt kan worden, zijn: pijn in de nek, pijn onderaan en bovenaan de rug, pijn door artritis, pijn door een ontsteking, hoofdpijn, blessures, pijn door een hernia, enzovoort.

Hoe werkt een TENS apparaat?

Een TENS apparaat werkt met een soort van plakkers die elektrische pulsen doorgeven naar het lichaam. De plakkers worden bevestigd op je lichaam, waar je de pijn ervaart. Vervolgens kan je op een app of op het toestel zelf bepalen hoe sterk deze pulsen naar het lichaam doorgestuurd moeten worden, alsook in welk tempo. De elektrische pulsen worden vervolgens doorgegeven via het TENS apparaat, door de plakkers en de elektroden, naar de onderliggende zenuwen in het lichaam.

Is een TENS apparaat voor mij geschikt?

Door de details in dit artikel, kan je bepalen of dergelijk toestel voor jou geschikt is, maar misschien twijfel je over de elektrische pulsen die aan je lichaam worden doorgegeven. Het is een normale gedachte die in dat geval bij je opduikt, maar TENS is volledig veilig om te gebruiken. Wanneer je dus twijfelt of dergelijk apparaat voor jou geschikt is omwille van de elektrische pulsen, hoef je niet verder te twijfelen. Je kan de sterkte van de pulsen die aan je lichaam worden doorgegeven zelf bepalen. Hierdoor kan je de sterkte op die manier instellen dat het comfortabel voelt en dat je uiteraard geen pijn of lastige pulsen ondervindt. Op het internet zijn er heel wat uitstekende TENS apparaten te vinden die je kan kopen en veilig zijn in gebruik.