drie tips juiste dagcreme vinden
Beauty

Drie tips om de juiste dagcrème te vinden

Er zijn tegenwoordig ongelofelijk veel dagcrèmes op de markt. Hierdoor kan het vinden van een dagcrème best lastig zijn, vooral als je niet goed weet waar je op moet letten. Daarom hebben wij voor jou drie tips op een rijtje gezet waarmee jij de beste dagcrème vindt.

Tip 1: kies een dagcrème die past bij jouw huidtype

Eén van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van de perfecte dagcrème is voor welk huidtype de crème bedoeld is. Er zijn drie huidtypes die je kunt hebben:

  • Vette huid. Een vette huid kun je herkennen aan het feit dat hij gedurende de dag gaat glanzen. Dit huidtype maakt van nature veel talg aan. Daarom is het bij een vette huid slim om te gaan voor een wat lichtere dagcrème, bijvoorbeeld een op gelbasis.
  • Droge huid. De droge huid is te herkennen aan schrale plekjes en een trekkerig gevoel. De droge huid kan alle verzorging gebruiken, dus kies hierbij voor een rijke, hydraterende crème die wat dikker aanvoelt.
  • Gecombineerde huid. De gecombineerde huid bestaat uit zowel droge als vettere plekken. Bij veel mensen is de T-zone (de kin, neus en het voorhoofd) aan de vette kant en zijn de wangen droger. Je kunt bij dit huidtype het beste gaan voor een crème die ertussenin zit, bijvoorbeeld een hydraterende crème die niet zwaar aanvoelt.

Tip 2: vermijd dagcrèmes met parfum

Een sterk ruikende crème kan erg fijn zijn in het gebruik, aangezien het aanbrengen hierdoor voelt als een echt luxe momentje. Helaas bevatten dagcrèmes met een opvallende geur 99% van de tijd een vrij grote hoeveelheid parfum. Het is beter deze dagcrèmes te vermijden, aangezien parfum vaak zorgt voor irritatie en andere huidproblemen. Bovendien bevat parfum alcohol, wat een uitdrogend effect heeft op de huid.

Tip 3: kies voor een dagcrème met SPF

De invloed van de zon op je huid is misschien niet iets waar je vaak bewust over nadenkt, vooral als je niet ligt te bakken op het strand. Helaas is zonneschade één van de grootste oorzaken van huidkanker en versnelt het ook het verouderingsproces van de huid. Het is dus heel erg belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Een goede manier om dit te doen, is het gebruiken van een dagcrème waar SPF in zit. Hierdoor bescherm je je huid terwijl je hem verzorgt!