Lifestyle

Dé hotspots voor een dagje ontspanning in Amsterdam

Op zoek naar meubels of woonaccessoires? Tijd om naar Amsterdam te gaan of in onze hoofdstad deze interieur hotspots te bezoeken. In deze blog hebben we de hotspots verzameld waar jij aan het goede adres bent voor leuke, kleurrijke ontwerpen. Dit kunnen meubels zijn in de vintage stijl, maar ook landelijk, modern, industrieel en design vind je in deze winkels. We hebben de winkeltjes geselecteerd op karakter en stijl, waardoor je er ook echt unieke dingen kunt vinden. Dus of je nu je huis wilt opfrissen met een nieuwe fauteuil, of liever hebbedingetjes zoekt, je bent bij deze hotspots aan het goede adres.

1. Fest Amsterdam: de flagship store

De flagshipstore van Fest Amsterdam werd dit jaar geopend in Amsterdam. Dit Nederlandse meubelmerk, verkrijgbaar bij 1.500+ winkels over de hele wereld, verovert de wereld. In de winkel vind je de collectie moderne en minimalistische meubels. Je kiest bij Fest meubels voor een hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Fest oprichtster Femke Furnée noemt het doel ‘affordable luxury’, wat met de huidige collecties goed lijkt te lukken.

2. DOT Shop: maatwerk meubels

Ben jij op zoek naar designermerken voor een betaalbare prijs, of heb je zelf ideeen over meubels of textiel? Breng eens een bezoekje aan DOT Shop. Dit jonge creatieve bedrijf heeft verschillende eigen winkels, waaronder in Amsterdam. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van maatwerk meubels en textiel. Je kunt dan denken aan gordijnen en vloerkleden, die allemaal speciaal voor jou worden gemaakt.

3. Noëlle: interieurwinkel van Noëlle Baartmans

De Nederlandse interieurstyliste Noëlle Baartmans opende in de Amsterdamse Pijp haar eigen interieurwinkel. Je kunt hier terecht wanneer je op zoek bent naar net even andere meubels en woonaccessoires. Ze komen van overal ter wereld, waardoor je hier echt unieke accessoires kunt vinden voor jouw thuis. Ook kun je langskomen voor een persoonlijk interieuradvies: de ideale manier wanneer je wat extra hulp nodig hebt voor het stylen van jouw interieur. Ga eens kijken en laat je verrassen door Noëlle.

4. Van Dijk & Ko: de plek voor vintage meubels

Ben je op zoek naar iets net even anders? Dan moet je naar Van Dijk en Ko in Amsterdam. Een loods, stampvol met vintage pareltjes. Echt unieke items die je eigenlijk nergens anders vindt. Je kunt er urenlang rondlopen tussen de mooiste meubels, accessoires en interieur items. Ben je liefhebber van een vintage interieur? Dan moet je zeker langs bij deze winkel.

5. The Frozen Fountain: voor liefhebbers van design

Bij The Frozen Fountain vind je eigentijdse meubels en accessoires van veel bekende design merken. Daardoor veel bekende meubels, maar ook unieke stukken. Daarmee is deze woonwinkel absoluut een must visit voor liefhebbers van design meubels.

6. De Weldaad: unieke vintage en industriële meubels

In hartje Jordaan vind je een van de meest unieke woonwinkels van Amsterdam. Een echte vintage meubel hotspot in een voormalige garage. De eigenaar tovert de mooiste vintage meubels en accessoires van overal ter wereld naar Amsterdam. Zo komen de items uit Frankrijk, Hongarije maar ook India. Je moet erheen wanneer je niet op zoek bent naar standaard meubels en accessoires, maar naar unieke stukken of inspiratie.

7. HAY Amsterdam: het Deense design merk

Het merk HAY is sinds haar oprichting in 2002 uitgegroeid tot een van de grootste meubelmerken die we vandaag de dag kennen. Je zult dit design meubelmerk of haar ontwerpen ongetwijfeld kennen. Het Deense merk combineert Scandinavisch design met architectuur en duurzaam design. Alle meubels zijn van hoge kwaliteit, terwijl de prijs betaalbaar blijft voor de unieke meubels van het merk. Ben je in Amsterdam en ben je liefhebber van design meubels, bezoek dan zeker de HAY winkel in het centrum.

8. All The Luck In The World: stijlvolle accessoires

In deze lijst vond je nog geen andere conceptstores. Daarom dat we conceptstore All The Luck In The World toch aan deze lijst moeten toevoegen. Het is de plek waar jij jouw interieur af kunt maken. Je vindt hier namelijk veel aankleding: woonaccessoires. Van kleurrijke vazen, schalen en servies tot leuke lampen. Daarmee kun je hier rondlopen en zul je merken dat je eigenlijk alles dat hier ligt en hangt wilt hebben. Niet gek ook, want alle accessoires worden handmatig selecteerd: echt alleen de toppers komen in de winkel.