afvallen door hypnotherapie
Sport,  Voeding

Hoe kun je afvallen door hypnotherapie?

Hypnotherapie is de laatste jaren in Nederland aan een sterke opmars bezig. Steeds meer mensen kloppen aan bij een hypnotherapeut als ze lichamelijke of geestelijke klachten ervaren. Zo ook mensen die willen afvallen. Ook zij weten steeds vaker de weg naar een hypnotherapeut te vinden. Maar hoe werkt afvallen met hypnose nu precies? Wij leggen het je uit in dit artikel!

Afvallen, hoe doe je dat?

Eigenlijk is de formule voor afvallen heel eenvoudig: minder eten en meer sporten zorgt ervoor dat je afvalt. Natuurlijk spelen factoren zoals erfelijkheid, hormonen en gezondheid een rol. Daardoor gaat afvallen niet bij iedereen even eenvoudig. Maar ook mensen die op deze gebieden geen problemen ervaren, kunnen toch moeite hebben met afvallen. In dat geval speelt het onderbewustzijn vaak een rol. Hypnotherapie focust zich juist op dit onderbewustzijn en kan dus een een belangrijke rol spelen bij afvallen.

Enkele kilo’s afvallen

Sommige mensen willen een paar kilo afvallen vooral voor hun uiterlijk, anderen hebben obesitas en moeten enkele tientallen kilo’s afvallen voor hun gezondheid. In beide gevallen kan hypnotherapie een rol spelen. Echter de aanpak is anders. Als je slechts een paar kilo te zwaar bent en je snackt (te)veel, dan kan hypnotherapie jou helpen om van jouw snacken af te komen. Snacken en snaaien is vaak namelijk onderliggend patroon in je onderbewuste. Doe je het al je je verveelt? Associeer je snacken met gezelligheid? Tijdens de hypnose wordt er gekeken waar jij snacken meer associeert en worden er nieuwe, gezonde, associaties aangelegd. Op die manier heb je daarna minder behoefte (of geen) om ongezond te snacken en zal het makkelijk voor je zijn om die paar extra kilo’s af te vallen.

Virtuele maagband

Voor sommige mensen is dit echter niet genoeg. Als je enkele tientallen kilo’s wilt afvallen, dan wordt er binnen de medische wereld vaak een maagband overwogen. Dit is een heftige ingreep die niet alleen risico’s met zich meebrengt, maar ook een impact heeft voor de rest van je leven. Hypnotherapie kan met een virtuele maagband hiervoor een alternatief bieden. Tijdens de hypnose gaat de hypnotherapeut met je onderbewustzijn aan de slag met als doel het ‘plaatsen van de virtuele maagband’. Dit betekent dat je onderbewustzijn het idee gaat krijgen om bij eten sneller vol te zitten en eerder verzadigd te zijn. Vaak zijn vijf sessies al voldoende om deze virtuele maagband te creëren waarna het makkelijker wordt om minder te eten en de overtollige kilo’s te lijf te gaan.

Afvallen door hypnotherapie kan je dus helpen om van die overtollige kilo’s af te komen!